شناخت خاسرین و راه درآمدن از خسران

توسط | تیر ۲۸, ۱۳۹۲ | رشد و رکود

آیه با موضوع: خسران و زیان | خاسرین و زیان‌کاران

«بِسْمِ‏ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ ۞ وَ الْعَصْرِ ۞ إِنَّ الْإِنْسانَ لَفي‏ خُسْرٍ ۞ إِلاَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ تَواصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَواصَوْا بِالصَّبْرِ» ۞ سورۀ عصر۱۰۳، آیه۱-۳

ترجمه آیه

آیات شاخص قرآن کریم


خسارت‌زدگان

مادۀ «خ س ر» ۶۴ مرتبه در ۶۰ آیه از آیات مبارکات قرآن کریم به‌کار رفته است! خدای متعال برخی را خاسر و مبتلا به خسران و غبن معرفی می‌کند و برای برخی از واژۀ أخسر و خسارت‌زده‌تر و زیان‌دیده‌تر استفاده می‌کند؛ مانند آیات ۱۰۳ و ۱۰۴ سورۀ کهف:

«قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرينَ أَعْمالاً، الَّذينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعاً»

ناقص///

خسران زیان | آب شدن یخ

توصیه سیدبن‌طاووس برای درآمدن از خسران

سیدبن‌طاووس می‌نویسد: روزی متوجه این آیات شدم «و العصر؛ ان الانسان لفی خسر؛ الا الذین آمنوا و عملوا الصالحات»؛ با خود گفتم آیا تمام اعمال من اعمال صالحه است؟ من در بین اعمالم اعمال مباح هم دارم! پس جزو خاسرینم.

مدتی در این فکر بودم تا اینکه خداوند این مطلب را در دلم انداخت که تمام اعمال، یک سری دستوراتی در جوانبش هست که با توجه به آنها می‌توان همه اعمال را تبدیل به عبادت کرد؛ مثلا برای غذاخوردن، قبل از غذا دستم را بشویم و اول غذا بسم الله بگویم، اول غذا نمک بخورم، تا گرسنه نشده‌ام نخورم، هنوز سیر نشده‌ام دست از غذا بکشم و…؛ اینها همه عبادتند و در نتیجه از خسران بیرون می‌آیم.

۰ دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *