خانه » سبک زندگی برتر » کانون مهرورزی » روابط همسران » آمیزش و نزدیکی با همسر در ایام حیض

آمیزش و نزدیکی با همسر در ایام حیض

پریود حیض عادت ماهانه

آیه با موضوع: نزدیکی در ایام حیض

«وَ یَسْئَلُونَکَ عَنِ الْمَحیضِ، قُلْ هُوَ أَذىً، فَاعْتَزِلُوا النِّساءَ فِی الْمَحیضِ وَ لا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّى یَطْهُرْنَ» ۞ سورۀ بقره۲، آیه۲۲۲

ای پیامبر، از تو دربارۀ حیض می‌پرسند. بگو حیض دوران اذیت‌شدن است! پس در روزهای پریود از زنانتان دور شوید و با آن‌ها نزدیکی نکنید تا زمانی که از حیض پاک شوند.

آیات شاخص قرآن کریم


رابطه جنسی در ایام عادت ماهانه زنان

در شئون مختلف زندگی، کمتر مسئله‌ای را پیدا می‌کنید که اسلام دربارۀ رعایت امور بهداشتی‌اش دستوراتی بسیار لطیف و ظریف بیان نکرده باشد. مسایل جنسی و روابط زناشویی و نزدیکی در ایام حیض نیز از این قانون استثنا نیست؛ اما عجبا که برخی افراد به‌جهت کم‌دقتی به اثرات زیان‌بارِ رعایت‌نکردنِ این امور، این دستورات زیبا را نشانۀ سخت‌گیری اسلام می‌پندارند!

اسلام برای رعایت بهداشت زناشویی و نیز تأمین نیازهای جنسی زن و شوهر، نه مانند عرب جاهلی و یهود، راه افراط را پیش گرفته (که ایشان در این مدت کلاً از زنان فاصله گرفته و حتی با آن‌ها صحبت نمی‌کردند) و نه روش تفریط مسیحیت را تأیید کرده (که ایشان در این ایام نیز با زنان خود رابطۀ جنسی داشتند)؛ بلکه راه اعتدال و میانه‌روی را پیش گرفته و فرموده: در روزهای عادت ماهانۀ زنان، فقط دخول در واژن آن‌ها نداشته باشید؛ اما سایر استمتاعات و بهره‌وری‌های جنسی جایز است.

ابودحداح و برخی صحابه خدمت پیامبر آمده و حکم ارتباط با زنان در حال حیض را خواستار شدند، آیه نازل شد و خداوند با استفاده از تعبیری لطیف فرمود: «وَ یَسْئَلُونَکَ عَنِ الْمَحیضِ قُلْ هُوَ أَذىً فَاعْتَزِلُوا النِّساءَ فِی الْمَحیضِ وَ لا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّى یَطْهُرْنَ»، یعنی: و از تو درباره حیض می‌پرسند، بگو: این حالت، ناراحتی و رنج دارد! پس در دوره عادت ماهانه از هم‌بستری با همسرانتان بپرهیزید؛ یعنی با آنان آمیزش نکنید تا زمانی که پاک شوند.

حال اگر از دید علمی و پزشکی کوتاه‌نگاهی به مسئلۀ حیض و قاعدگی و سیستم هورمونی دستگاه تناسلی زنانه داشته باشیم، لطافتِ آیۀ شریفه دوچندان می‌شود. اگر به مطالعۀ این بحث علاقه دارید، واژه‌های هیپوتالاموس و هیپوفیز و تخمدان را گوگل کنید و مقالات مربوط به این موضوع را بخوانید که در اینجا گوشه‌ای از حکمت‌های نهفته در این دستور اسلامی را بیان می‌کنیم.

آسیب‌های رابطه جنسی در روزهای پریود

در دوران قاعدگی، وضعیت التهابیِ درون مهبل و کاهش هورمون‌های جنسی، موجب انقباضِ عضلات آن ناحیه می‌شود و در نتیجه نزدیکی جنسی را دردناک و ناخوشایند خواهد کرد.

علاوه بر میکروب‌هایی در ایام عادت ماهانه در محیط داخلی مهبل زنان رشد و تکثیر می‌شود و زمینه‌ساز مبتلاشدن به عفونت می‌باشد. پس دخول در روزهای عادت ماهانه، مشکلاتی را هم برای زن و هم برای مرد در پی دارد.

عجیب است که برخی مردان ممکن است در سایر ایام پاکی، هفته‌ای یک‌بار هم دوروبر همسر خویش نیایند؛ اما همان ایام که می‌رسد پروپاپیچ او شده و توقع رابطه جنسی دارند! غافل از اینکه با توجه به کاهش استروژن از خون زن در روزهای پریود، تمایل زن به نزدیکی نیز کاهش پیدا کرده و بعضاً از مقاربت تنفر دارد و این ناهماهنگیِ بین میل و خواستۀ مرد و زن، گاهی پیامدهای عاطفیِ زیان‌باری را برای دوطرف ایجاد می‌کند.

خود آلوده‌بودنِ دستگاهِ تناسلی زن معمولاً موجب شرمساری او از مقاربت می‌باشد و این کثیف و بدبوبودن از نظر روانی، موجب بی‌رغبتی ایشان به یکدیگر شده و تأثیرات ناخوشایندی را بر روی زن و مرد می‌گذارد.

دستگاه تناسلی زن در ایام حیض، مبتلا به احتقان عروقی است؛ لذا مقاربت می‌تواند موجب افزایش میزان خون‌ریزی او شود.


نزدیکی در روز اول پریود


نزدیکی در روز آخر پریود

تکمیل به‌زودی


کفاره نزدیکی در ایام حیض

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *