خانه » سبک زندگی برتر » رشد و رکود » بحث جامع هدف در روایات

بحث جامع هدف در روایات

چگونه در زندگی‌ام بهترین هدف را انتخاب کنم؟

غایت و مقصود آفرینش چیست؟ بهترین هدف در زندگی کدام است؟ چگونه بهترین تصمیم را بگیرم؟ در انجام اهدافم عاجزم، چطور پای تصمیم‌هایم بمانم؟ این‌ها برخی از سؤالاتی هستند که می‌خواهیم در این نویسه پاسخشان را از آیات و روایات بیابیم.


هدف خداوند از آفرینش انسان

خداوند می‌فرماید: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ» ذاریات۵۱، آیه۵۶، جنّ و انس را آفریدم، فقط برای اینکه مرا بندگی کنند.

امام صادق(علیه‌السلام) فرمود: امام حسین(ع) با اصحابش بیرون رفته بود، به ایشان فرمود: خدای متعال بندگان را خلق نکرد مگر برای اینکه او را بشناسند! پس وقتی شناختند، عبادتش می‌کنند، و هنگامی که عبادتش کردند، با بندگی برای او از عبادت غیر او بی‌نیاز می‌شوند.

مردی عرض کرد: ای فرزند رسول خدا، پدر و مادرم به‌فدایت! معرفت خدا چیست و چگونه خدا را بشناسیم؟

حضرت فرمود: به این است که مردم هر زمانی امام زمانِ خود را بشناسند، همان امامی که اطاعتش واجب است، «معرفة أهل کلّ زمان إمامهم الذی تجب علیهم طاعته».

آری معرفت‌الله با معرفت امام گره خورده و کسی می‌تواند خدا را بشناسد که امام را شناخته باشد. [ببینید]


انتخاب بهترین هدف

عمر انسان کوتاه و فرصت کم، پس باید به مسائل ضروری پرداخت، اندیشۀ ما نباید مشغول مسائل جزیی بشود، وگرنه از اهداف عالی باز می‌ماند.

نیت تصمیم قصد هدفامیرالمؤمنین(علیه‌السلام): «مَنِ اشْتَغَلَ بِغَیْرِ الْمُهِمِّ (قَدْ) ضَیَّعَ الْأَهَمَّ»، کسی که مشغول کارهای غیر مهمّ شود، امور مهم‌تر را تباه می‌کند.

«إِنَّ رَأْیَکَ لَا یَتَّسِعُ لِکُلِّ شَیْ‏ءٍ فَفَرِّغْهُ لِلْمُهِمِّ»، اندیشه تو برای همه‌چیز گنجایش ندارد، پس آن را برای کارهای مهم آزاد کن.


توجه به نتیجه هدف

برای انتخاب بهترین هدف باید سرانجام هدف به‌خوبی روشن باشد.

پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله): «إِذَا هَمَمْتَ بِأَمْرٍ فَتَدَبَّرْ عَاقِبَتَهُ فَإِنْ کَانَ خَیْراً فَأَسْرِعْ إِلَیْهِ وَ إِنْ کَانَ شَرّاً فَانْتَهِ عَنْه‏»، هنگامی که تصمیم گرفتی کاری را انجام دهی، به فرجامش دقت کن، اگر آینده‌اش خوب بود به‌سرعت شروعش کن و اگر آیندۀ بدی داشت دوروبرش نرو.


راه‌های رسیدن به هدف

امیدواری به هدف

بسیاری از مردم خواهان پیشرفت‌های ارزنده هستند، اما از رسیدن به آرزوهای خویش ناامید هستند.

در روایات همیشه ما را از ناامیدی و یأس بر حذر داشته‌اند. در دعاها یاد داده‌اند که بگوییم: «اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا مِنْ أَقْرَبِ مَنْ تَقَرَّبَ إِلَیْکَ»، خدایا ما را از نزدیک‌ترینِ نزدیکانت قرار بده! این مدل دعا، احساس حقارت را می‌زداید و امید رسیدن به هدف‌های عالی و ارزنده را می‌پروراند.

ناقص…

اسرار موفقیت

نمایه: هدف | ۴۰ نکته کلیدی برای دستیابی به اهداف |

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *