ایمان حضرت ابوطالب

توسط | بهمن ۹, ۱۳۹۲ | اعلام‌شناسی

حضرت ابوطالب قسمت اعظم عمر خویش را در راه دفاع از پیامبر اکرم گذراند و آزار کفار را به جان خرید. سختی‌های و تحریم‌های سیاسی اقتصادی شعب ابیطالب را تحمل نمود و در مواضع مختلف با نثر و نظم حمایت خود از رسول الله را اعلام داشت. اندکی پس از رحلت حضرت خدیجه وفات نمود و پیامبر از شدت اندوه، آن سال را عام الحزن نام نهاد. اما با وجود این تفاصیل، او مشرک اعلام می‌شود!!

چرا ابوطالب علیه‌السلام تکفیر می‌شود؟

کفار و منافقینی که با زور شمشیر امیرالمؤمنین به ناچار به اسلام گرویده بودند، به مقتضای حقد و کینه و حسادتی که در دل داشتند، به هر نحو ممکن بغضشان نسبت به امیرالمؤمنین را اظهار می‌کردند. و یکی از اقداماتشان، تخریب حسب و نسب ایشان از طریق تکفیر حضرت ابوطالب بود تا بدین وسیله چهره فرزند را نیز لکه‌دار کنند.

اشعار حضرت ابوطالب

علامه امینی به نقل از ابن شهرآشوب می‌نویسد: اشعار آن حضرت که دلالت بر ایمان او دارد، بیش از سه هزار بیت می‌باشد.
بیش از ۹۰ کتاب درباره ایمان ایشان نوشته شده است. علامه امینی در جلد هفتم و هشتم الغدیر با استفاده از منابع معتبر اهل تسنن ایمان ایشان را اثبات می‌نماید.

احادیثی در فضیلت حضرت ابوطالب

ایمان ابوطالب برتر از ایمان خلایق

لیث مرادی به امام صادق(علیه‌السلام) عرض کرد: «سَيِّدِي إِنَّ النَّاسَ يَقُولُونَ إِنَّ أَبَا طَالِبٍ فِي ضَحْضَاحٍ مِنْ نَارٍ يَغْلِي مِنْهُ دِمَاغُهُ» اهل‌تسنن می‌گویند: ابوطالب در سرابی از آتش است و مغزش بر اثر حرارت آتش می‌جوشد.

حضرت فرمود:

قَالَ ع کَذَبُوا وَ اللَّهِ إِنَّ إِیمَانَ أَبِی طَالِبٍ لَوْ وُضِعَ فِی کِفَّهِ مِیزَانٍ وَ إِیمَانُ هَذَا الْخَلْقِ فِی کِفَّهِ مِیزَانٍ لَرَجَحَ إِیمَانُ أَبِی طَالِبٍ عَلَى إِیمَانِهِمْ ثُمَّ قَالَ ع کَانَ وَ اللَّهِ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ یَأْمُرُ أَنْ یُحَجَّ عَنْ أَبِ النَّبِیِّ وَ أُمِّهِ وَ عَنْ أَبِی طَالِبٍ فِی حَیَاتِهِ وَ لَقَدْ أَوْصَى فِی وَصِیَّتِهِ بِالْحَجِّ عَنْهُمْ بَعْدَ مَمَاتِهِ.

بحار الانوار، ج۳۵، ص۱۱۲

شکّ در ایمان ابوطالب باعث جهنمی‌شدن!

عبدالعظیم بن عبدالله علوی به امام رضا(علیه‌السلام) نامه نوشت: خبری نقل شده که «أَنَّ أَبَا طَالِبٍ فِي ضَحْضَاحٍ مِنْ نَارٍ يَغْلِي مِنْهُ دِمَاغُهُ» ابوطالب در سرابی از آتش است و مغزش بر اثر حرارت آتش می‌جوشد!

حضرت در پاسخ نوشتند: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ‏، أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّكَ إِنْ شَكَكْتَ فِي إِيمَانِ أَبِي طَالِبِ كَانَ مَصِيرُكَ إِلَى النَّارِ» بدان که اگر در ایمان ابوطالب شکّ داشته باشی، جایگاه تو دوزخ خواهد بود.

بحار الانوار، ج۳۵، ص۱۱۰

ابوطالب و مقام شفاعت همه گنهکاران

امیرالمؤمنین در رحبه کوفه نشسته بودند و عده‌ای از مردم اطراف ایشان، مردی بلند شد و گفت: شما دارای این مقامات عالی هستی درحالی‌که پدرت گرفتار آتش جهنم است!

حضرت: مَهْ فَضَّ اللَّهُ فَاکَ، سوگند به خدایی که محمد ص را به پیامبری مبعوث کرد، اگر پدرم جمیع گنهکاران روی زمین را شفاعت کند، خداوند شفاعتش را قبول می‌نماید. پدر من در آتش جهنم باشد و حال اینکه پسرش قسیم الجنه و النار است! به خدا سوگند در روز قیامت نور ابوطالب همه انوار خلایق را خاموش می‌کند مگر پنج نور که نور پیامبر اکرم و نور فاطمه و نور حسن و حسین و نور امامان از اولاد حسین علیهم‌السلام [حضرت نور خودشان را یا تأدبا ذکر نکردند یا بدین جهت که نور ایشان و نور پیامبر یکی است].

آگاه باش که نور ابوطالب از نور ما اهل بیت است که خداوند دوهزار سال قبل از خلقت آدم خلق کرده است.

نور ابوطالب در عرش الهی

جابر به رسول خدا عرض کرد: مردم می‌گویند «إِنَ‏ النَّاسَ‏ يَقُولُونَ‏ إِنَ‏ أَبَا طَالِبٍ‏ مَاتَ كَافِراً» ابوطالب کافر از دنیا رفته است!

پیامبر فرمود: «يَا جَابِرُ رَبُّكَ أَعْلَمُ بِالْغَيْبِ» ای جابر، خدا از غیب خبر دارد! در شب اسراء که به عرش الهی رفتم، چهار نور دیدم، گفتند این‌ها نور عبدالمطلب و عمویت ابوطالب و پدرت عبدالله و پسر برادرت جعفر است!

از ذات اقدس الهی پرسیدم: خدایا چگونه به این مقام رسیده‌اند؟

خداوند فرمود: «بِكِتْمَانِهِمُ الْإِيمَانَ وَ إِظْهَارِهِمُ الْكُفْرَ حَتَّى مَاتُوا عَلَى ذَلِك‏» به اینکه تا هنگام مرک ایمانشان را مخفی و در ظاهر خود را کافر جلوه دادند.

جامع الاخبار (شعیری)، ص۱۶

ببینید: بحار، ج۳۵، ص۱۱۰ و الغدیر، ج۷، ص۳۵۷؛ ایمان ابی‌طالب شیخ مفید؛ سید البطحاء؛ غایه المطالب فی ایمان ابی‌طالب؛ ابوطالب تجلی ایمان؛ ابوطالب مظلوم تاریخ

۰ دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *